Na de verhuizing naar Ridderkerk (Slikkerveer) ben ik weer begonnen met zuurdesem workshops. Heerlijk om te doen, zeker ook omdat ik zo trots ben op mijn nieuwe bakkerij. De workshops duren van 09:30 uur tot ongeveer 15:00 uur.  Desem en deeg staan klaar in verschillende stadia van het proces. Je gaat alles voelen, ruiken, proeven en vooral zelf doen. 

Mijn workshops bieden plaats aan 2 tot maximaal 5 personen. Zo is er veel persoonlijke aandacht.

Beginners workshop : Heb je nog nooit met zuurdesem gewerkt? Dan beginnen we bij het begin en oefenen het hele proces, inclusief insnijden voor het bakken. Na deze dag heb je alle tools in handen om zelf een prachtig zuurdesembroodje te kunnen bakken. €95 incl. btw

Gevorderden workshop : Wil je de volgende stap maken in het zuurdesemproces of lukt het maar niet om een desembrood te bakken zoals jij dat wilt en wil je weten waar het misgaat? We nemen alle facetten door en bakken wat mooie broodjes die we op verschillende manieren insnijden en bewerken. €95 incl. btw.

Tang Zhong / kookstuk workshop: Voor gevorderden. Japans melkbrood met een kookstuk en met desem natuurlijk. Vaak hoor ik dat kinderen zuurdesem niet lekker vinden. Dat verandert als je dit brood op tafel zet! Van sneetjes briochebrood (dat maken we ook met de Zuurdesem/Tang Zhong methode) bakken we Bostocks, met blauwe bessen. Lekkerder dan een gebakje! €115 incl. btw

Hoog hydratatiedeeg workshop: Vind jij het ook zo lastig dat nattere deeg? We oefenen, werken met 80% hydratatie en maken o.a. ciabatta’s. €95 incl. btw.

Inspiratieworkshop: Ben je een  (amateur)bakker en wil je graag eens een dagje met een zuurdesembakker aan de slag,inspiratie opdoen en heerlijk de hele dag over bakken praten? Artistiek aan de gang met insnijden, kleuren, schilderen en stencilen? Ook dat kan. Tijdens een privé workshop leer ik je alle ins en outs.We maken heerlijke artistieke zuurdesembroden. Neem contact op om een datum  af te spreken. €275 incl. btw.

Privé workshop: Geef je alleen op of met een vriendin. Er komt dan niemand meer bij en je of jullie vieren je eigen zuurdesemfeestje. Alle niveaus. Neem contact op om een datum en een prijs af te spreken (afhankelijk van het aantal deelnemers).

We beginnen altijd met iets zoets gemaakt met desem bij de thee of koffie. Later lunchen we met  zuurdesembroden natuurlijk en lekkere toppings! Bij alle workshops bakken we ook iets lekkers met inactief restdesem. Je baksels neem je natuurlijk mee haar huis alsook een deeg dat je zelf de volgende ochtend thuis kunt bakken en een potje desem. Je krijgt na afloop van alle workshops een email met de werkwijze, de recepten en alles wat we behandeld hebben tijdens de workshop. Je kunt daarna altijd contact opnemen als je nog vragen hebt. 

Indien gewenst kun je een factuur met btw krijgen.

En dan is er ook nog deze workshop:

Inactief restdesem workshop: Hou je wel eens desem over en komen de pannenkoeken je neus uit? We bakken heerlijk zoet en hartig lekkers. Een taart, muffins, koekjes, keuze genoeg. Duur: 2,5 uur. Prijs €55. Gaat door bij minimaal 3 personen.

Het workshopschema:

 
2025
 
 
 
vrijdag 13 juni – Beginners (VOL)
 
maandag 30 juni – Beginners privé (VOL)
 
vrijdag 4 juli – Gevorderden
 
vrijdag 11 juli – Privé workshop (VOL)
 
maandag 29 september – Gevorderden (VOL)
 
vrijdag 3 oktober – Hoog hydratatiedeeg, voor gevorderden. (Nog 3 plekken beschikbaar)
 
vrijdag 10 oktober – Beginners (VOL)
 
vrijdagmiddag 24 oktober – inactief restdesem – alle niveau’s (nog 3 plekken vrij)
 
zaterdag 8 november – Gevorderden (nog 3 plekken beschikbaar)
 
woensdag 19 november – Tang Zhong / Brioche en Bostocks – Gevorderden  NIEUWE DATUM
 
zaterdag 22 november – Beginners (VOL)
 
 
 
vrijdag 12 december – SPECIAL €125: Kerstbrood en tafel centerpiece workshop -Gevorderden NIEUWE DATUM
 
Ik combineer de deelnemers op niveau. Maximaal één keer in de maand is er een workshop op zaterdag. Verder las ik soms last minute een workshop in als ik onverwachts tijd heb. Hou deze pagina dus in de gaten!
 
Deze zomer is er nog beschikbaarheid. Wil je graag met een groepje komen bakken, of een privé workshop? 
Zomaar kans dat het lukt.

Als je een bericht via onderstaand contactformulier stuurt neem ik z.s.m. contact met je op.

Met liefde en
passie gebakken